Spitalul Elias, despre personalul medical cu COVID-19: Nu sunt informaţii de interes public

23 sep 2020 Autor: Petru Mazilu

Reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Elias susţin, în contextul angajaţilor testaţi de COVID-19 că nu sunt informaţii de interes public. Declaraţia a fost făcută după ce în interiorul spitalului au apărut mai multe cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Elias, în secţia de Obstetrică-Ginecologie au apărut două cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba despre doi medici rezidenţi care s-au infectat din surse separate şi care au făcut testele la laboratoare din afara spitalului.

Ulterior, în urma anchetei epidemiologice şi a testelor făcute a mai fost descoperit un caz de infectare cu Covid-19.

La finalul anchetei, autorităţile ar putea decide măsuri de izolare şi carantină.

În acest moment, activitatea secţiei Obstetrică-Ginecologie se desfăşoară normal.

În acelaşi timp, reprezentanţii Spitalului Elias spun despre cazurile pacienţilor testaţi ca urmare a definiţiilor de caz sau a indicaţiilor de screening că acestea nu sunt informaţii de interes public, ele fiind cuprinse în informările profesionale dintre unităţile sanitare şi autorităţile de sănătate publică.

„Cazurile apărute în rândul personalului sunt comunicate direcţiei de sănătate publică de către laboratorul care a efectuat testarea. Ulterior primirii rezultatelor pozitive, în spital se derulează ancheta epidemiologică care, după finalizare, este comunicată de asemenea către DSP”, au anunţat reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Elias

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.