Scenariu incredibil la Galaţi: Un singur epidemiolog la o unitate sanitară cu peste 1200 de paturi

13 iul 2020 Autori: Eugenia Foarfecă , Petre Mazilu

Un singur epidemiolog la o unitate sanitară cu peste 1200 de paturi la Galaţi, trei focare în 3 secţii importante, 107 oameni - personal medical şi pacienţi - infectaţi - Este situaţia pe care a găsit-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi ministrul Nelu Tătaru. 

După ce a văzut unitatea sanitară, ministrul a vorbit despre soluţii: 4 epidemiologi detaşaţi de la Constanţa vor reevalua situaţia din spital şi vor decide care secţii vor rămâne deschise şi cum trebuie redistribuiţi pacienţii în unitatea sanitară. Va trimite şi Corpul de Control de la Bucureşti să vadă ce anume a fost în neregulă la spital.

Până vor fi gata aceste controale însă, mai durează. Între timp, greul cade pe umerii angajaţilor care nu s-au infectat, foarte puţini la număr.

În spital, din 3509 de posturi aprobate, sunt ocupate doar 2197, iar deficitul de personal este aici nerezolvat de ani buni.

„La dumneavoastră la spital aici există doar un singur epidemiolog, care este şi al DSP-ului, şi care mai are 3 contracte de muncă în altă parte, iar evaluarea pe care a putut să o facă d-na doctor nu corespunde cu ce există”, a declarat Nelu Tătaru, la Galaţi.

Acesta s-a interesat în legătură cu stadiul anchetelor epidemiologice.

„Anchetele epidemiologice nu există pentru cele 83 de cazuri. Dar pentru pacienţi există anchete începute măcar? Doamna doctor spune că există aceste anchete, dar noi nu le-am văzut. Echipa de la Constanţa va evalua”, a precizat Tătaru.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi sunt, în acest moment, 83 de cadre medicale infectate, 24 de pacienţi infectaţi, dar şi 3509 de posturi aprobate, din care 1.312 vacante.

Este cel mai mare spital din sud-estul ţării, unde ajung pacienţi din toate judeţele limitrofe.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.