Primăria vrea să se împrumute „de urgenţă” de la Trezorerie 100 mil. euro, pentru datoriile RADET

30 mai 2019 Autor: Nicolae Oprea

Primăria Capitalei a convocat, joi, o şedinţa de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru un proiect prin care municipalitatea vrea să împrumute de la Ministerul Finanţelor aproape 100 de milioane de euro, pentru plata datoriilor pe care le are RADET.

„Se aprobă contractarea de la Ministerul Finanţelor Publice a unui împrumut din venituri din privatizare în valoare de 462.661.949 lei (aproape 100 de milioane de euro), cu o maturitate de maximu 20 de ani. Contractarea împrumutului se face pentru plata subvenţiilor restante aferente furnizării energiei termice către populaţie”, se arată în proiectul care va intra pe ordinea şedinţei de îndată.

La ora transmiterii ştirii, la Primăria Capitalei se desfăşoară şedinţa ordinară CGMB pe luna mai, urmând ca după aceasta să se ţină şedinţa pentru plata datoriilor RADET.

De asemenea, Gabriela Firea nu mai este prezentă la şedinţa ordinară, însă, potrivit surselor MEDIAFAX, primarul va veni la şedinţa de îndată.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.