Noi spitale din Bucureşti în lupta contra Covid: Colentina, cu 140 de paturi, Sfântul Ştefan, cu 50

16 oct 2020 Autor: Cosmin Pirv

Conducerea DSP Bucureşti a anunţat că Spitalul Colentina a primit aviz temporar pentru a intra în lupta contra Covid cu 140 de paturi.  De asemenea, la Spitalul Sfântul Ştefan vor fi curând disponibile 50 de paturi pentru pacienţii cu forme uşoare de Covid-19.

La Spitalul Colentina din Bucureşti vor fi 140 de paturi pentru bolnavii de Covid, dar unitatea va putea interna şi pacienţi cronici, care nu se vor intersecta cu suspecţii sau cu bolnavii de Covid, pentru că circuitele sunt separate.

„În momentul de faţă încercăm să operaţionalizăm Colentina, de aseară au primit un aviz temporar pentru a intra în lupta contra Covid cu aproape 140 de paturi. Marele avantaj al spitalului Colentina este că este un spital pavilionar, astfel încât a gândit partea aceasta de Covid să fie într-un singur pavilion”, a declarat Oana Nicolescu, directorul DSP Bucureşti.

Pentru formele uşoare de Covid, şefii din Sănătate introduc un spital nou în luptă: 50 de paturi vor fi disponibile de vineri la Spitalul „Sfântul Ştefan” din Capitală.

„Sfântul Ştefan este un spital care nu are secţie de ATI, motiv pentru care acolo vor fi direcţionaţi pacienţii cu forme uşoare şi asimptomaticii. De la spitalele mici sau de boli cronice am primit răspuns negativ, pentru că nu se pot realiza aceste circuite, motiv pentru care nu vor avea pacienţi Covid”, a mai spus Oana Nicolescu.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.