Ministrul Agriculturii prelungeşte termenul de depunere a cererilor unice de plată până la 15 iunie

21 mai 2020 Autor: Otilia Serescu

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a spus, joi seara, după şedinţa de Guvern, că a fost adoptată o OUG, prin care se prelungeşte termenul de depunere a cererilor unice de plată până la 15 iunie, procedura în acest sens fiind simplificată, fermierii trimiţând solicitările online.

„Guvernul a adoptat în această seară o OUG prin care se prelungeşte termenul de depunere a cererilor unice de plată până la 15 iunie 2020. Pentru a venit în sprijinul fermierilor afectaţi de restricţiile de circulaţie şi de respectarea normelor de prevenire a infecţiilor cu COVID. De asemenea, am simplificat foarte mult procedurile de depunere a acestor cereri. Ele se depun online, iar adeverinţele de la primării se obţin direct de către centrele noastre APIA”, a spus Oros, în briefingul de presă, susţinut la Palatul Victoria.

Ministrul Agriculturii a mai spus că o altă măsură este aceea ca, din 15 mai, prin APIA, să fie eliberate adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată, pentru acei fermieri care doresc să acceseze credite pentru activităţi curente.

„Fermierii pot să obţină o valoare a creditului de până la 85% din valoarea subvenţiilor pe care noi le acordăm anul acesta, dobânda fiind ROBOR plus maximum 2%”, a explicat Oros.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.