Lucian Bode: Luăm în calcul debarcarea unei singure curse pe Aeroportul Otopeni

30 mar 2020 Autor: Otilia Serescu

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, luni, că este luată în calcul varianta ca, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, să fie debarcată o singură cursă, pentru ca pasagerii să fie determinaţi să păstreze distanţa de doi metri. 

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care, luni dimineaţa, au apărut imagini din Aeroportul Otopeni, în care se pot vedea pasagerii a trei curse, care stau unii lângă alţii, fără a păstra distanţa de doi metri dintre ei, recomandată în contextul pandemiei de coronavirus.

„Am discutat cu cei de la Aeroportul Otopeni în această dimineaţă (luni dimineaţa - n.red.). Au venit trei curse în acelaşi timp. Din păcate, cu toate că aveam spaţiu suficient ca pasagerii să păstreze acea distanţă minim obligatorie de doi metri, cu toate că aveam afişe şi indicatoare, cu toate că am difuzat în permanenţă mesaje audio şi video, în interiorul aeroportului, pentru a păstra acea distanţă, pasagerii au ales, din păcate, să stea în apropiere unul de celălalt, cu toate riscurile pe care şi le asumă. Luăm în calcul să pemitem accesul în aeroport pe o singură cursă, astfel încât să nu se suprapună mai multe curse. Dacă nu reuşim să-i convingem să înţeleagă să păstreze această distanţă, atunci vom permite accesul, debarcarea unei singure curse astfel încât această distanţă, foarte clară, de altfel marcată în aeroport, dar care nu este respectată, să fie respectată”, a explicat Bode, la Antena 3.

Ministrul Transporturilor spune că, în prezent, pot debarca, simultan, două sau trei curse aeriene. Singura condiţie este, însă, ca pasagerii să stea la distanţă de doi metri unii faţă de alţii.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.