FSLI cere vaccinarea antigripală cu prioritate a personalului din educaţie

23 sep 2020 Autor: Laura Buciu

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) îi solicită ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să asigure cadrul legal prin care angajaţii din sistemul de educaţie să beneficieze, la cerere,  de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate. 

FSLI cere vaccinarea cu prioritate a personalului din educaţie după ce ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că au fost achiziţionate până în prezent 3 milioane de doze de vaccin şi cadrele didactice ar trebui să fie incluse în categoria de risc privind persoanele care vor beneficia în acest an de vaccin.

„Atragem atenţia asupra faptului că, prin natura profesiei, salariaţii din învăţământ sunt expuşi suplimentar îmbolnăvirii şi pot deveni la rândul lor surse de infectare a populaţiei şcolare cu virusul gripal. Cu atât mai mult, vă reamintim că, în contextul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 şi a apropierii sezonului rece, apariţia simptomelor specifice virozelor respiratorii (de exemplu, tuse, febră, probleme respiratorii) sau a altor simptome de boală infecţioasă (de exemplu, vărsături, diaree, mialgii, stare general modificată), însoţite sau nu de creşteri de temperatură, vor conduce la izolarea la domiciliu a salariaţilor respectivi”, spun sindicaliştii, într-un comunicat transmis, miercuri, MEDIAFAX.

Reprezentanţii FSLI spun că prin vaccinarea antigripală a personalului din educaţie vor putea fi evitate blocajele activităţii educative, din cauza declanşării scenariului roşu, generat de incertitudini privind infectarea sau nu cu virusul SARS-CoV-2.

„Considerăm că Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării trebuie să organizeze o campanie naţională de vaccinare a angajaţilor din sistemul de învăţământ, la solicitarea acestora, prin intermediul cabinetelor medicale şcolare, acolo unde acestea există. În acest fel vaccinarea va fi realizată mult mai rapid, fără ca medicii de familie să fie suprasolicitaţi”, mai spun sindicaliştii.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.