Bugetul Capitalei pentru 2020 a fost aprobat după două ore de scadal: bucureştenii dispun de 10 miliarde de lei

14 feb 2020 Autor: Elena Crangasu

Primăria Capitalei a aprobat bugetul în valoare de 10 miliarde de lei pentru anul 2020, după două ore de scandal. Consilierii USR şi cei ai PNL nu au votat

În cadrul şedinţei au fost introduse şi amendamente, referitoare la obiective de investiţii, cum ar fi teatre sau muzee.

Consilierul Gabrielei Firea, Marius Coajă, a explicat că după terminarea studiilor de fezabilitate, mai multe proiecte vor fi puse în practică.

„Imediat după ce studiile de fezabilitate sunt realizate, votate în Consiliul general ca şi indicatori tehnico-economici, mergem mai departe cu procedurile de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie”, a declarat Marius Coajă după şedinţa Consiliului General.

Alexandru Gâdiuţă, candidat USR Primăria Sector 6, a propus modificări, dar amendamente au fost respins. La începutul şedinţei, USR a anunţat că nu va vota bugetul dacă Gabriela Firea nu va ţine cont şi de propunerile lor. În consecinţă, USR nu a votat.

„Este un buget fantezist, ce nu ţine cont de realitatea economică a anilor anteriori. Din păcate, avem o serie de venituri supraestimate”, a spus Alexandru Gâdiuţă, candidat USR pentru Primăria Sectorului 6.

Nici consilierii liberali nu au votat bugetul.

„Acest buget vine şi ne propune venituri de 7 miliarde de lei, în contextual în care în 2019, veniturile realizate efectiv au fost de 4 miliarde de lei. Nici până acum, când s-a votat bugetul, nu ştim de unde vor aduce aceşti bani”, a declarat PNL Ştefan Bujduveanu, lider consilieri PNL Primăria Capitalei.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.