Primăria Capitalei vrea să testeze sute de mii de elevi şi zeci de mii de profesori

15 sep 2020 Autor: Petru Mazilu

Primăria Bucureşti vrea să testeze sute de mii de elevi şi zeci de mii de profesori pentru depistarea Covid, în cadrul unui program care a demarat marţi. Testele făcute elevilor şi profesorilor sunt plătite de municipalitatea bucureşteană.

250.000 de elevi şi 24.000 de profesori şi personal auxiliar din unităţile de învăţământ din Capitală pot fi testaţi gratuit prin programul derulat de Primăria Capitalei. Primarul General, Gabriela Firea, s-a aflat marţi la una din clinicile afiliate programului „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă” derulat de Primăria Capitalei, unde s-au înscris pentru testare primele cadre didactice.

„Invit toate cadrele didactice şi personalul auxiliar din unităţile de învăţământ din ciclul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal din Bucureşti să se înscrie în programul derulat de Primăria Capitalei, pentru a se testa, gratuit, cu aparate Real Time PCR! Aplicaţia unde se pot face înscrierile online este https://testamcovid.assmb.ro, pagina de Internet dedicată proiectului Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă”, a declarat primarul General, Gabriela Firea.

Primarul a anunţat că în Bucureşti pot fi făcute 5.000 de teste pe zi.

„Avem o capacitate de testare de 5.000 de teste Real Time PCR pe zi, iar în Bucureşti, în şcoli private si de stat, sunt 24.000 de profesori. Pe tot parcursul verii ne-am pregătit, am achiziţionat aparate de testare şi ne-am asociat cu cât mai multe clinici de stat şi private astfel încât testările şi rezultatele să se realizeze într-un timp cât mai scurt”, a precizat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Pentru a participa la teste, copiii şi profesorii se pot înscrie on-line sau telefonic.Programările se fac de la o zi la alta. „Este foarte important ca beneficiarii acestui proiect să afle, în primul rând, că au această posibilitate, de a se testa gratuit. Am trimis în acest sens o adresă către Inspectoratul General al Municipiului Bucureşti, colaborăm cu primăriile de sector şi am operaţionalizat un call center”, a spus Vasile Apostol, directorul general al ASSMB.

Prin proiectul „Şcoli Sănătoase în Bucureşti", Primăria Capitalei îi testează şi elevii care au simptome de infecţie respiratorie. Acţiunea îi vizează pe preşcolarii şi pe elevii cărora, în urma evaluării stării de sănătate, realizată de către personalul medical, nu le este indicată participarea la cursuri şi sunt necesare investigaţii suplimentare. Părintele sau reprezentatul legal al elevului poate solicita apoi înscrierea elevului în proiect, pentru testarea RT-PCR.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.