Mirela Nistoroiu, noul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor

17 apr 2019 Autor: Diana Grigore

Senatul a numit-o, miercuri, pe Mirela Nistoroiu în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, pe un mandat de cinci ani. Propunerea a fost făcută de Partidul Social Democrat.

Senatorii au aprobat numirea Mirelei Nistoroiu în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cu 73 de voturi „pentru”, 32 de voturi „împotrivă” şi o abţinere. Votul a fost secret, electronic.

După vot, Mirela Nistoroiu a depus jurământul în plenul Senatului.

Senatorul USR George Dircă a declarat că Mirela Nistoroiu nu este potrivită pentru a fi numită în această funcţie şi a cerut ca Senatul să nu voteze propunerea, deoarece partidele de opoziţie nu ştiau de acest demers.Propunerea a fost însă respinsă.

„Astăzi cu puţin timp înainte de a ne întâlni în plen a avut loc şi audierea în cadrul comisie şi am constat că doamnă care se adfla astăzi în faţă noastră, candidatul pentru funcţia de vicepreşedinte al acestei autorităţi, nu îndeplineşte condiţiile legale. Avem legea 102, avem articolul 6 al/2, teză finală, care spune foarte clar că atât vicepresdintele cât şi preşedintele acestei instituţii trebuie să îndeplinească o condiţie esenţială, anume să aibă o bună reputaţie profesională şi cunoştinţe temeinice privind administrarea datelor cu caracter personal. Avem în acest moment un candidat care nu are în fişa postului pe care am consultat-o astăzi, nu are atribuţii în a administră date cu caracter personal, nu are niciun curs de pregătire în ceea ce priveşte datele cu caracter personal, nu a publicat vreun articol ştiinţific privind datele cu caracter personal, În afară de vocea şi de talentul dumneai, nu o recomanda nimic pentru această funcţie. E inadmisibil că în astfel de funcţii publice să ajungem să avem un vicepreşedinte care bănuiesc ca în calitatea pe care a avut-o de consilier parlamentar a lucrat cu date cu caracter personal, a acoperit un chenar gri, semnăturile pe care noi le aplicăm pe rapoartele pe care le emite asfel de comisii”, a susţinut Dircă, în plenul Senatului.

Mirela Nistoroiu a fost consilier parlamentar din anul 2005.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.