Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre redeschiderea restaurantelor: Avem regulile, ele trebuie adaptate şi respectate

6 iul 2020 Autor: Gabriel Pecheanu

Regulile pentru redeschiderea restaurantelor există din momentul redeschiderii teraselor, însă trebuie adaptate şi respectate, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Orice nouă măsură de relaxare se ia în context epidemiologic. Noi aveam în plan măsuri de relaxare inclusiv la 1 iulie. Suntem într-un moment în care, încă de joi, am iniţiat un grup de lucru, atât responsabilii INSP, Ministerului Sănătăţii, precum şi specialişti din HoReCa pentru a cădea de acord asupra unor reguli pe care noi, de altfel, le-am şi stabilit la redeschiderea teraselor, numai că o parte din parteneri respectă mai puţin aceste reguli. O dată cu stabilirea regulilor, care din punctul nostru de vedere există, trebuie doar adaptate la restaurante, mai e şi respectarea acestor reguli”, a declarat Nelu Tătaru.

El a fost întrebat dacă restaurantele vor fi redeschise pe 9 iulie.

„În măsura în care vom avea o concluzie în acest grup de lucru, vom aborda, tot în context epidemiologic, şi momentul redeschiderii restaurantelor. Noi vrem să fie cât mai repede”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.