Ministrul Economiei, după falimentul RADET: PMB trebuie să asigure comenzile către ELCEN

13 nov 2019 Autor: Teodor Bobei

Ministrul Economiei şi Energiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, că până la licenţierea companiei Termoenergetica, Primăria Capitalei va trebui să asigure comenzi către ELCEN pentru furnizarea agentului termic.

"În urma falimentului RADET ne confruntăm cu o situaţie destul de serioasă. N-aş vrea să ajungem în situaţia în care să se oprească furnizarea agentului termic în Bucureşti şi aici vă solicit să-mi faceţi o informare, să îmi comunicaţi ce măsuri şi ce soluţii aveţi", i-a solicitat Ludovic Orban ministrului de Finanşte Virgil Popescu, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Virgil Popescu a precizat că a avut, începând de luni, întrevederi cu reprezentanţii ELCEN, ENGIE şi ANAF şi că este nevoie de o responsabilizare a Primăriei Bucureşti pentru a asigura comenzile către ELCEN pentru a furniza agent termic.

"ELCEN, din adresa pe care Primăria Bucureşti a trimis-o, va avea contract cu Termoenergetica dupa ce va primi licenţa de la ANRE, deoarece în momentul de faţă Termoenergetica nu are licenţă pentru distribuşia agentului termic. A depus astăzi documentaţia incompletă. Mâine este o şedinţă de Consiliu General unde probabil se va suplimenta ordinea de zi cu delegarea serviciului public cu alimentare cu energie termică a Muncipiului Bucureşti către Termoenergetica. Nu vrem să ajungă şi ELCEN ca RADET. Până la licenţierea Termoenergetica, PMB va emite comenzi spre ELCEN”, a mai spus Virgil Popescu.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis luni, definitiv, falimentul RADET, fiind menţinută, astfel, decizia din primă instanţă a Tribunalului Bucureşti.

Datoriile RADET către ELCEN la data intrării în insolvenţă şi înscrise la masa credală sunt în valoare totală de 3,66 miliarde de lei, adică peste 760 de milioane de euro.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.