Indemnizaţie de 100% din salariu pentru pacienţii COVID-19

5 iun 2020 Autor: Andreea Tobias

Boala COVID-19 a fost inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A, astfel că bolnavii primesc indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%, anunţă Avocatul Poporului. 

Avocatul Poporului salută adoptarea de către Guvern a unei decizii privind lista cu urgenţele medico-chirurgicale, precum şi bolile infectocontagioase din grupa A, pentru care asiguraţii beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, de 100% din salariu.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în 30 aprilie şi a cerut Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Sănătăţii să dispună măsuri urgente pentru ca boala COVID-19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A şi, în consecinţă, asiguraţii să beneficieze de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.