Volkswagen a fost amendată cu 87 de milioane de dolari în Australia, în scandalul emisiilor

16 sep 2019 Autor: Dorin Oancea

Grupul german Volkswagen AG a anunţat luni că a acceptat să plătească 127 de milioane de dolari australieni (87 de milioane de dolari) pentru soluţionarea procesului colectiv care i s-a intentat în Australia în urma scandalul emisiilor din 2015, transmite Reuters.

Volkswagen va plăti în jur de 1.400 de dolari australieni proprietarilor de automobile Volkswagen, Audi şi Skoda. "Acesta este un pas semnificativ spre soluţionarea completă a proceselor diesel în Australia", a spus un purtător de cuvânt al companiei Volkswagen, din Sydney, într-o declaraţie prin e-mail.

De asemenea, grupul german a acceptat să achite costurile legale pentru reclamanţi, care însă trebuie evaluate.

Pe plan global, Volkswagen a plătit, în scandalul emisiilor, aproximativ 30 de miliarde de euro (33,5 de miliarde de dolari).

În 2016, Autoritatea pentru protecţia consumatorilor din Australia a dat în judecată Volkswagen pentru că cele peste 57.000 de vehicule cu software modificat, care nu îndeplineau reglementările privind emisiile.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.