Violeta Alexandru: Solicitări de şomaj tehnic pentru 298.000 de angajaţi

6 apr 2020 Autori: Laura Buciu , Mediafax

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus, luni, în şedinţa de Guvern, că un număr de 34.000 de firme au depus solicitări de şomaj tehnic pentru 298.000 de angajaţi. Alţi 35.000 de români, care nu lucrează prin contract de muncă, cer şi ei şomaj tehnic.

Violeta Alexandru a declarat că activitatea Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), cât şi a Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) procesează solicitările venite din partea angajatorilor pentru şomajul tehnic. Totul se procesează online, a precizat ministrul.

„La nivel naţional, ANOFM are, în acest moment, un număr de 34.000 de solicitări de la companii pentru un număr de aproape 300.000 de angajaţi, respectiv 298.000 de angajaţi, iar AJPIS-urile au înregistrat puţin peste 35.000 de cereri. Ele în prezent sunt în prelucrare, de aşa manieră ca atunci când avem rectificarea bugetară, ceea ce ştiu că se întâmplă curând, să se şi proceseze plăţile”, a spus Alexandru.

Ministrul Muncii a precizat sunt probleme legate de completare eronată a informaţiilor, care sunt, apoi corectate, printr-o comunicare a funcţionarilor cu reprezentanţii angajatorilor.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.