Trezoreria va menţine buffer-ul la o valoare care acoperă refinanţarea datoriei pe 4 luni

12 dec 2019 Autori: Mihai Gongoroi , Mediafax

Trezoreria va menţine rezerva financiară în valută, aşa-numitul buffer, la o valoare echivalentă care acoperă necesităţile brute de finanţare, determinate de deficitul bugetar şi refinanţarea datoriei publice pentru circa 4 luni, se arată în strategia fiscal-bugetară 2020-2022 a Guvernului Orban.

Bufferul Guvernului, stocul guvernamental de rezervă în valută, este de câteva miliarde de euro, a precizat luni ministrul Finanţelor Florin Cîţu, în cadrul unei conferinţe de presă. El nu a vrut să spună exact cât are Guvernul în rezervă valutară.

"Bufferul de la Finanţe este la un nivel optim. Sunt miliarde de euro, este mai mare decât era când am venit eu aici, acum o lună de zile", a declarat Florin Cîţu.

România are o rezervă suficientă pentru a face faţă oricăror presiuni asupra finanţării sau asupra cursului de schimb, a mai declarat săptămâna trecută, la Bruxelles, ministrul Finanţelor Florin Cîţu, într-un interviu acordat Bloomberg.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.