Teodorovici: Declaraţia unică ar putea fi depusă şi pe hîrtie, în acest an

14 mai 2019 Autori: Dorin Oancea , Mediafax

Declaraţia unică ar putea fi depusă şi pe hârtie, în acest an, a anunţat marţi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici. 

Anterior, ministrul Finanţelor anunţa că declaraţiile unice vor putea fi depuse doar online. Teodorovici spune că sistemul informatic al ANAF va fi modernizat până la sfârşitul anului sau anul viitor, acesta fiind principalul impediment în dialogul dintre stat şi contribuabil.

„Au fost solicitări justificate pentru a avea o astfel de alternativă, cel puţin pentru o perioadă, până când întregul sistem va fi modernizat. Spuneam puţin mai devreme că sunt deja peste 700,000 de contribuabili care au cont în spaţiul virtual, este un lucru foarte important dacă vă aduceţi aminte la începutul anului 2018 era undeva la 5%. Iată că a crescut foarte mult acest număr, dar pe de o parte este vorba de sistemul informatic, pe de altă parte este vorba şi accesul anumitor contribuabili la un astfel de mijloc modern de comunicare. Şi pentru care situaţie luăm în calcul inclusiv acceptarea depunerii pe format de hârtie a acestei declaraţii unice pentru o anumită perioadă de timp până lucrurile se reglează definitiv”, a spus ministrul, care a precizat că temenul va fi „cel puţin” până la finele anului.

Declaraţia unică se depune până la data de 31 iulie 2019, inclusiv, de către persoanele fizice.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.