Ştefan-Radu Oprea: Peste 44.000 de companii înfiinţate în Italia au capital românesc

25 apr 2019 Autori: Raluca Nicolae , Mediafax

În Italia sunt înfiinţate peste 44.000 de companii cu capital românesc, aproximativ 80% din aceste companii funcţionând în domeniul construcţiilor, a declarat joi la Guvern ministrul pentru Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea.

„În Italia sunt deja înfiinţate peste 44.000 de companii cu capital românesc. Aproximativ 80% din aceste companii funcţionează în domeniul construcţiilor şi sunt întreprinderi individuale sau PFA-uri. Din cele 33.514 de planuri de afaceri deja depuse în Programul Start-up Nation, peste 2.000 sunt cei care au venit din diaspora”, a declarat ministrul.

De asemenea, acesta a mai adăugat că „avem un dialog foarte bun cu întreprinzătorii români din alte ţări, iar acum ca ministru interimar al românilor de pretutinderi, voi fi mult mai prezent şi mai aproape de ei, exact în acest dialog.”

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.