Softbank vrea să înfiinţeze Vision Found 2, al doilea cel mai mare fond de investiţii în high-tech

16 mai 2018 Autor: Bianca Ciocotisan

Directorul executiv al băncii nipone SoftBank, Masayoshi Son, plănuieşte următoarea investiţie de 100 de miliarde de dolari - versiunea 2.0 a celui mai mare fond de investiţii din domeniul high-tech din lume, relatează Bloomberg citând surse apropiate oficialului.

Masayoshi Son ar fi purtat discuţii preliminare cu investitorii privind angajarea la un al doilea fond începând cu anul 2019, au menţionat surse apropiate subiectului pentru Bloomberg. Acestea au precizat că fondul planificat ar atrage probabil un număr mai mare de investitori decât primul - în care majoritatea contribuţiilor au provenit din fonduri suverane de investiţii în Arabia Saudită şi în Emiratele Arabe Unite.

Bloomberg precizează că reprezentanţii Softbank au refuzat să comenteze afirmaţiile.

Surse din interior spun că este posibil ca fondul să aibă o dimensiune similară cu cele aproape 100 de miliarde de dolari care au fost adunate pentru primul fond Vision. Aproximativ 45 de miliarde de dolari din fondul actual au fost utilizate pentru investiţii de la Uber Technologies până la o participaţie în Nvidia. Nu s-au luat încă decizii definitive, iar omul de afaceri ar putea, de asemenea, să se răzgândească împotriva planului.

Prezent marţi la un eveniment în Tokyo, Son a precizat că cel deal doilea fond va fi lansat în curând.

„Vision Found 2 va veni cu siguranţă, este doar o chestiune de timp până ce se va întâmpla acest lucru, însă va fi undeva în viitorul apropiat”, a declarat directorul SoftBank, Masayoshi Son.

Softbank Vision Fund - cel mai mare fond privat de investiţii din lume până în prezent, susţinut de grupul financiar japonez Softbank şi de principalul fond suveran al Arabiei Saudite - a atras peste 93 de miliarde de dolari cu scopul de a face investiţii în diferite sectoare din domeniul hi-tech, cum ar fi în tehnologia inteligenţei artificiale şi robotică, notează agenţia Reuters.

„Următoarea etapă a «Revoluţiei Informatice» se apropie, iar construirea businessurilor care vor face acest lucru posibil va avea nevoie de investíţii pe termen lung la scară largă, fără precedent până acum”, au precuizat anul trecut reprezentanţii Softbank Vision Fund.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.