Petrolul scade sub 45 de dolari, dar termină săptămâna în creştere

7 aug 2020 Autori: Dorin Oancea , Mediafax

Petrolul a scăzut vineri sub 45 de dolari pe baril pe fondul îngrijorărilor că revenirea cererii va încetini din cauza reapariţiei cazurilor de coronavirus, deşi un angajament din partea Irakului de a reduce producţia de petrol în luna august a susţinut preţul, relatează Reuters.

Petrolul Brent a scăzut 51 cenţi, sau 1,1%, la 44,58 dolari la 1209 GMT, iar referinţa americană West Texas Intermediate (WTI) a scăzut, de asemenea, 51 de centi, sau 1,2%, până la 41,44 dolari barilul. Ambele valori de referinţă au câştiguri săptămânale mai mari de 2%.

Preţurile s-au redresat de la minimele atinse în aprilie, când Brent a scăzut sub 16 dolari, cel mai redus nivel din 21 de ani.

De-a lungul săptămânii, un dolar american mai slab a ajutat la susţinerea preţurilor, făcând marfa mai atractivă pentru cumpărătorii care deţin alte valute.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.