Oros: Suprafeţele declarate de fermieri drept calamitate de secetă le depăşesc pe cele însămânţate

25 mai 2020 Autor: Dorin Oancea

Suprafeţele declarate de fermieri drept calamitate de secetă le depăşesc pe cele care au fost anunţate ca însămânţate în toamnă, a declarat luni ministrul Agriculturii Adrian Oros. 

„Fie că raportările au fost greşite în toamnă, fie echipele care fac verificările nu îşi fac treaba. Vrem să acordăm despăgubiri pe date reale”, a comentat ministrul.

Ministrul a precizat că fermierii au declarat 1,6 milioane de hectare calamitate, iar suprafaţa verificată este de 941.000 de hectare. Oros spune că vrea ca verificărrile să fie încheiate până la 15 iunie, astfel încât să poată începe acordarea despăgubirilor.

În context, Oros a anunţat că a fost pus la punct, împreună cu Ministerul Economiei, o schemă de sprijin pentru cumpărarea de echipament pentru udare.

Suprafaţa pe care se iriga in prezent este de 322.032 hectare, iar apă este pe 2.355 kilometri de canale.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.