Noul SUV electric de la Tesla, Model Y, va avea un preţ începând de la 39.000 de dolari

15 mar 2019 Autor: Raluca Nicolae

Tesla Inc şi-a prezentat maşina sport electrică Model Y, construită pe aceeaşi platformă cu modelul Model 3, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters. Iniţial, producătorul de automobile electrice va lansa o versiune mai scumpă, iar peste trei ani va reveni cu o versiune de sub 40.000 de euro.

Elon Musk, directorul executiv Tesla, a spus, cu ocazia lansării de joi, că prima versiune a noului modelul SUV va putea parcurge o distanţă de 482 de kilometri şi va costa 47.000 de dolari.

Începând cu anul 2021, Tesla va lansa un Model Y standard care va costa 39.000 de dolari, la o autonomie de 230 de mile. Disponibil cu cinci scaune, acest vehiculul va putea fi modificat pentru a include şapte scaune, contra unei sume suplimentare de 3.000 de dolari.

După eveniment, pe site-ul Tesla a apărut o pagină de comenzi, prin intermediul căreia se poate configura un model mult mai scump, cu o autonomie mai bună şi cu tracţiune pe spate care va fi disponibil de anul viitor. Pentru a putea comanda maşina, este nevoie de un avans rambursabil de 2.500 de dolari.

SUV-urile mici sunt cel mai rapid segment de creştere în Statele Unite şi China, cea din urmă fiiind mai mare piaţă auto şi unde este Tesla construieşte o fabrică unde va fi produs SUV-ul Model Y.

Tesla s-a bucurat că până acum a avut o competiţie redusă pe segmentul maşinilor sedan, dar competiţia pentru SUV-urile electrice se încinge, în condiţiile în care Tesla vrea să dezvolte un nou model de lux pe segmentul care i-a adus o bună reputaţie.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.