Maşini produse de Jeep şi Suzuki încălcarea regulile privind emisiile ale UE

24 ian 2020 Autor: Dorin Oancea

Autoritatea rutieră olandeză a anunţat că Jeep Grand Cherokee produs de Fiat Chrysler precum şi modelele diesel Vitara de la Suzuki încalcă regulile privind emisiile şi trebuie să fie remediate sau să facă obiectul unei interdicţii de vânzare în Europa.

RDW, care acţionează ca autoritate de reglementare de referinţă pentru toată Uniunea Europeană, a anunţat că Jeep a dezvoltat o soluţie software şi că a sugerat companiei să recheme modelul în Europa, pentru instalare.

RDW a adăugat că Suzuki nu a găsit încă o soluţie pentru Vitara. "Suzuki trebuie să vină cu măsuri de îmbunătăţire adecvate sau RDW va începe procesul de revocare accesului său european", a declarat RDW într-un comunicat, adăugând că a început şi procesul de revocare a aprobării pentru Jeep Grand Cherokee, ca o „măsură de precauţie .“

Autorităţile de reglementare din întreaga lume testează modelele diesel, după ce Volkswagen a recunoscut în 2015 că a folosit software ilegal pentru a înşela testele de emisii din SUA.

RDW a declarat că a găsit atât Jeep Grand Cherokee, cât şi Vitara au folosit „strategii interzise de emisii” astfel încât să poată să emită niveluri mai ridicate de noxe pe şosele faţă de ​​condiţiile de testare.

Secretarul de stat olandez pentru infrastructură, Stientje van Veldhoven, a declarat într-o scrisoare către Parlament că va informa procurorii despre constatările RDW.

Fiat Chrysler şi Suzuki nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.