Ludovic Orban despre taxa de mediu: „În cursul anului viitor nu va apărea o taxă nouă”

8 nov 2019 Autor: Teona Tomoiaga

Premierul Ludovic Orban a avertizat, vineri, că deficitul bugetar va depăşi 3% în acest an. Şeful Executivului a precizat că va discuta cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a le explica planul de redresare pe care îl are Guvernului.

„Se mai îndoieşte cineva că deficitul va depăşi 3%? Vom discuta la Comisia Europeană, vom explica ce plan de redresare avem. Am convingerea că vor înţelege situaţia. Relaţia pe care o avem cu preşedintele noii Comisii Europene este una de încredere, vom colabora astfel încât România să aibă parte de un tratament corect”, a spus Orban la ieşirea de la discuţiile purtate cu guvernatorul Băncii Naţionale Române (BNR), Mugur Isărescu şi cu ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.

Totodată, premierul a precizat că, în perioada similară a anului trecut, deficitul bugetar era de 1,6%, iar anul acesta, conform estimărilor, deficitul bugetar la zece luni a ajuns la 2,8%.

Ludovic Orban a afirmat că politica fiscală de guvernare pentru anul 2020 nu prevede introducerea de noi taxe.

„Vreau din nou să fac o precizare: la conferinţa de presă la Ministerul Mediului am fost întrebat de taxa de mediu. Şi am zis sigur, studiem, analizăm, vedem în ce măsură. Dar am spus un lucru: ne vom consulta cu Comisia Europeană şi decât să introducem o taxă care să nu fie în conformitate cu legislaţia europeană, să-i punem pe români să plătească taxa respectivă şi după aceea să trebuiască să le dăm banii înapoi, eventual să-i mai punem şi pe drumuri, mai bine nu băgăm nicio taxă. Această afirmaţie nu a fost luată. Oricum, în cursul anului viitor în mod evident nu va apărea o taxă nouă. Vă repet, politica fiscală a Guvernului este prevăzută în programul de guvernare şi vom detalia care sunt măsurile fiscale pe care le avem în vedere”, a explicat Orban.

Premierul Ludovic Orban şi ministrul de Finanţe Florin Cîţu au avut vineri, o întâlnire cu guvernatorul Băncii Naţionale a României Mugur Isărescu.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.