Indicii ROBOR la 6 luni şi 9 luni şi-au continuat joi creşterea

18 oct 2018 Autor: Alina Botezatu

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a stagnat, joi, la 3,17%, pentru a treia zi consecutiv, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României - BNR.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a crescut joi la 3,44%, de la 3,42% miercuri, fiind la a treia zi de creştere şi revenind la nivelul de luni.

De asemenea, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut joi la 3,51%, de la 3,49% miercuri, fiind la a treia zi de creştere şi revenind la nivelul de luni.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a urcat joi 3,56%, după două zile de stagnare la 3,55%, revenind la nivelul de luni.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.10.2018

Read this article in English on www.ZFEnglish.com
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.