IMM-urile afectate de criză primesc, la cerere, un ajutor total de 350 de milioane de euro

12 aug 2020 Autor: Laura Buciu

IMM-urile afectate de criză primesc, la cerere, un ajutor total de 350 de milioane de euro, din care 265 de milioane de euro sunt fonduri nerambursabile. Numărul maxim de beneficiari este de 100.000.

Ministerul Economiei va elibera, în perioada 1 august – 15 septembrie, la cerere, certificate de situaţii de urgenţă pentru IMM-urile afectate de crriza COVID-19, ocnform Camerei Europene de Comerţ şi Industrie şi Franciză.

Astfel, pot beneficia de ajutor cei care demonstrează că firma a înregistrat o micşorare a veniturilor sau încasărilor de minim 25% în martie, aprilie sau mai, comparativ cu media lunilor ianuarie şi februarie sau dacă firma a avut activitatea întreruptă în perioada stării de urgenţă.

Domeniile beneficiare sunt HORECA, turism, transporturi şi organizare de evenimente.

Bugetul pentru capitalul de lucru menit să repornească IMM-urile este de 350 milioane de euro. Din acest total, 265 de milioane de euro sunt din fonduri externe nerambursabile.

Cei care au un IMM cu o cifră de afaceri aferentă anului 2019 curpinsă între 5.000 şi 13.500 de euro, valoarea grantului va fi de 2.000 de euro. Iar în caz că cifra de afaceri ajunge până la 1 milion de euro, valoarea grantului se stabileşte în procent de 15% din această cifră, însă nu poate depăşi 150.000 de euro.

Banii pot fi primiţi şi folosiţi doar dacă societatea are datorii ce privesc achiziţia de servicii şi reparaţii, chiria, datoriile faţă de furnizori, cheltuielile cu stocuri de materie primă şi altele.

Numărul estimat de beneficiari este de maxim 100.000.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.