Fitch a reconfirmat ratingul pe termen lung al Transelectrica, cu perspectivă stabilă

12 oct 2018 Autor: Dorin Oancea

Agenţia internaţională de rating Fitch a reconfirmat vinei ratingul pe termen lung al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica la nivelul celui înregistrat în anul 2017, respectiv „BBB”, cu perspectivă stabilă, informează un comunicat al companiei.

Transelectrica este operatorul sistemului de transport al energiei electrice, înfiinţată în anul 2000. Din 2006 acţiunile companiei sunt trazacţionate la BVB, la categoria premium, cu simbolul TEL.

Compania a realizat venituri totale operaţionale, în primul semestru, cu 29% mai mici comparativ cu perioada similară a anului anterior, la 1,233 miliarde lei. Profitul net a rămas la acelaşi nivel, de 98 de milioane de lei, pe fondul aplicării deducerilor fiscale corespunzătoare profitului reinvestit. Profitul brut a fost mai mic cu 11,36% în semestrul I 2018 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 107 milioane lei, iar EBITDA a scăzut cu 7,7%, până la 263 de milioane de lei.

Read this article in English on www.ZFEnglish.com
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.