Dridi, Renault: România este invadată de maşini cumpărate la mâna a doua

22 oct 2019 Autori: Teona Tomoiaga , Mediafax

România este invadata de maşinile cumpărate la mâna a doua, iar atenţia trebuie îndreptată spre oprirea lor, a declarat, marţi, Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia şi Group Renault România.

“România este invadata de maşini cumpărate la mâna a doua şi trebuie să luptăm împotriva acestui aspect. În 2017 şi 2018, un milion de maşini scond-hand au intrat în România. Acestea poluează, nu sunt sigure şi nu generează venit pentru ţară”, avertizează Dridi.

Directorul Renault atenţionează că industria auto traversează o perioadă de tranziţie, iar viitorul nu este cert în acest sens.

Potrivit acestuia, 14% din Produsul Intern Brut (PIB) al ţării noastre provine din industria auto, de aceea sectorul trebuie sprijinit. “14% din PIB-ul României provine din industria auto, 25% din exporturi sunt din acest sector auto, de aceea trebuie să avem grijă de el. Un al treilea producător auto în România ar fi extrem de important, ar face ţara mai puternică, ar dezvolta-o din punct de vedere local”, a spus oficialul Renault.

Christopher Dridi a vorbit şi despre importanţa integrării locale.“Un producător auto nu lucrează singur, e puternic doar alături de furnizori, are nevoie de bază, de rădăcină. Şi de aceea integrarea locală este extrem de importantă. Un alt aspect fundamental este educaţia. Problema României nu este calificarea, ci atragerea oamenilor şi păstrarea lor”, a mai spus el.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.