Distribuitorul de produse IT CIT Group a încheiat 2015 cu venituri de 5 mil. Euro

21 apr 2016 Autor: Alina Mihai

CIT Group, principalul distribuitor românesc pe nişa echipamentelor IT refurbished, a înregistrat anul trecut venituri de peste cinci milioane euro, afacerile companiei majorându-se cu 24%.

“Având un ritm anual de creştere de 25-30% şi un stoc permanent de aproximativ 100.000 de produse, am decis să investim în acţiuni care duc la diversificarea canalelor de distribuţie. Pe lângă parteneriatele cu mari jucători din e-commerce, avem în plan pentru 2016 şi încheierea unor parteneriate cu mari distribuitori tradiţionali cu prezenţă offline şi online. De asemenea, am investit într-o nouă platformă online pentru reţeaua proprie de parteneri, distributie.citgrup.ro şi avem în vedere extinderea în alte ţări din regiune”, a declarat Dan Iliescu, CEO şi fondator CIT Grup.

În acest sens, compania a încheiat o serie de parteneriate pentru distribuţia produselor, inclusiv pe platforma cel.ro. De asemenea, compania timişoreană negociază prezenţa produselor refurbished şi în cadrul reţelei de magazine Penny.

Aproximativ 70% din venituri au fost generate de reţeaua proprie de distribuţie, care depăşeşte 3.500 de distribuitori înregistraţi, din care aproape 20% sunt activi în fiecare lună. În acelaşi timp, 25% din cifra de afaceri a fost asigurată de vânzarea către segmentul B2B.

CIT Grup deţine un magazin în Timişoara, principalele zone de vânzare fiind Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca, dar şi oraşele mari din Moldova. Vânzările pe piaţa locală au o pondere de 95%.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.