Compania de Aeroporturi Bucureşti începe lucrările de modernizare la pista 2 a aeroportului Henri Coandă, proiet de 109 milioane de lei, care va fi executat de firma austriacă PORR Construct

12 aug 2020 Autor: Dorin Oancea

Lucrările, în valoare de 109.686.767 lei, vor fi executate de către PORR Construct, în baza unui contract atribuit prin licitaţie publică, au ca temen de finalizare 5 luni de la începerea acestora.

CN Aeroporturi Bucureşti anunţă demararea lucrărilor la obiectivul de investiţie ”Modernizarea pistei 08L-26R şi resistematizarea zonei de siguranţă aferente (inclusiv la căile de rulare N, W, V, O) la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti”.

În urma obţinerii autorizaţiei de construire din partea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, din data de 11 august, CN Aeroporturi Bucureşti a emis ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul anterior menţionat pentru 21.08.2020.

Lucrările, în valoare de 109.686.767 lei, vor fi executate de către PORR Construct, în baza unui contract atribuit prin licitaţie publică, au ca temen de finalizare 5 luni de la începerea acestora.

Principalele lucrări care se vor efectua sunt cele de înlocuire a dalelor de beton izolate (în funcţie de nivelul lor de degradare), drenaj, canalizare şi ranforsare a stratului asfaltic al structurii rutiere. Totodată, va fi refăcut integral balizajul pistei.

Ultima reparaţie capitală a Pistei 2 s-a efectuat în 1996, ulterior facâdu-se numai lucrări de reparaţii curente.

Pe perioada de derulare a lucrărilor la Pista 2, întreg traficul aerian va fi operat pe Pista 1. Având în vedere numărul redus de mişcări de aeronave (aterizări şi decolări) – în prezent acesta se ridică la circa 42% din valorile normale ale lunii august – nu vor fi înregistrate întârzieri generate de operarea cu o singură pistă, capacitatea de operare a Pistei 1 fiind suficientă pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului.
 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.08.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.