Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut faţă de luna ianuarie 2017 cu 21,5%

14 mar 2018 Autori: Dorin Oancea , Mediafax

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în luna ianuarie 2018, pe piaţa internă şi pe piaţa externă, în termeni nominali, atât faţă de luna precedentă, cu 9,2%, cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, cu 21,5%, informează INS.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna ianuarie 2018, comparativ cu luna precedentă, au crescut cu 9,2%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+14,5%), industria bunurilor de uz curent (+5,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,6%) şi industria bunurilor intermediare (+1,0%).

Comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 21,5%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+24,8%), industria bunurilor intermediare (+20,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+14,0%) şi industria bunurilor de uz curent (+6,9 %).

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.