CNAIR: 48.592 de maşini au depăşit masa maximă autorizată şi 323.159 - viteza legală pe autostrăzi

16 apr 2018 Autori: Dan Straut , Mediafax

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă, într-un comunicat transmis luni, că sistemele IT de monitorizare a traficului au depistat o serie de de nereguli privind masa maximă a autovehiculelor şi viteza de circulaţie a maşinilor pe autostrăzi.

„În anul 2018, sistemele de transport inteligente de pe sectoarele de autostrăzi din România au înregistrat abateri de la prevederile legale în vigoare privind respectarea masei totale maxime admise în circulaţie pe drumurile publice din Romania şi a vitezei maxime admise”, se arată în comunicat.

Astfel, potrivit CNAIR, „din totalul de 744.144 de vehicule cu masă totală mai mare de 10 tone, 48.592 de vehicule au circulat cu depăşirea masei totale maxime admise în circulaţie pe drumurile publice din Romania”. Dintre acestea, un număr de 8.217 vehicule au înregistrat depăşiri cu mai mult de 20% a masei totale maxime admise, fapta constituind - conform prevederilor OG nr. 43/1997 - „contravenţie foarte gravă”.

Totodată, „din totalul de 2.566.966 de vehicule analizate, 323.159 de vehicule au circulat cu depăşirea vitezei de 130 km/h, maximă admisă pe autostrăzi. Dintre acestea, un număr de 62.094 vehicule au circulat cu viteze cuprinse între 150-250 km/h, 536 vehicule circulând cu viteze de peste 200 km/h”, a mai comunicat CNAIR.

„Circulaţia cu depăşirea maselor maxime admise în circulaţie pe drumurile publice din România este principala cauză a degradării premature a suprafeţei carosabile a drumurilor”. De asemenea, „din cauza numărului tot mai mare al autovehiculelor care circulă cu viteze superioare vitezei maxime admise, siguranţa în trafic scade, ceea ce duce la pierderi de vieţi omeneşti şi la daune materiale”, se mai arată în comunicat.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.