Bogdan Chiriţoiu, Consiliul Concurenţei: Presiunea politică şi a companiilor private asupra instituţiei a fost fără precedent anul trecut

18 feb 2020 Autor: Laura Albu

Consiliul Concurenţei reclamă că anul trecut a fost supus presiunilor politice şi ale companiilor private. Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, spune că presiunea politică asupra instituţiei a fost unică şi fără precedent printre statele Uniunii Europene.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat, marţi, la evenimentul Pria Competition, că presiunea politică asupra instituţiei a fost unică şi fără precedent printre statele Uniunii Europene în cursul anului trecut, la fel şi agresivitatea companiilor private.

„Unde aş vedea o notă diferită în 2019 faţă de alţi ani este gradul de agresivitate pe care l-am întâlnit. Nu spun că nu mi s-a întâmplat în alţi ani, mi se pare că a fost o presiunea mai mare pusă asupra instituţiei anul trecut. Presiunea vine din surse multiple, presiunea politică, care a fost clar mai intensă decât în alţi ani, nu neapărat suprinzător, ne întristează, dar nu ne surprinde. Dar trebuie spus că ieşim în evidenţă faţă de celelalte state memebre ale Uniunii Europene, adică lucrurile care s-au întâmplat anul trecut în România sunt fără precedent în cele 27 de state membre ale Uniunii Europe. E un lucru cu care Bruxelles-ul nu s-a mai confruntat. Situaţii în care instituţii din România îşi arogă, consideră că pot să interpreteze probele în locul instanţei. E ceva care a suprins”, a explicat Chiriţoiu.

Mai mult, anul trecut o multinaţională ar fi ameninţat public autoritatea, anul trecut.

„Vedem o agresivitate şi din partea mediului de afaceri. (Anul n.r.) a culminat cu ceva care nu se mai poate, o multinaţională a ieşit şi a ameninţat public Consiliul, mă îndoiesc că acest tip de comportament este permis în ţările de unde vin aceste companaii”, a afirmat preşedintele Consiliului.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.