Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut, pe brut, cu 4,3% în ianuarie, faţă de ianuarie 2018

15 mar 2019 Autor: Alina Botezatu

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna ianuarie 2018 a crescut cu 4,3%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate vineri.

Evoluţia s-a datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (32,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (4,6%), activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (4,2%) şi la comerţul cu autovehicule (3,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2019 a crescut cu 4,4% faţă de luna ianuarie 2018.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,2% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2018, provenită de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (19,2%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (10,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (6,5%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (6,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2019 a crescut cu 13,2% comparativ cu luna ianuarie 2018.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna precedentă, a scăzut cu 23%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (34,4%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (11,2%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (8,3%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 2,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna precedentă a scăzut cu 2,8%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a scăzut cu 7,4% ca urmare a reducerilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (17,5%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (15,8%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (8,7%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (6%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (5%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2019 faţă de luna precedentă a crescut cu 3%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.03.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.