Se întâmplă în România: cum a ajuns gazul din producţia internă un blestem pentru preţul energiei? La noi energia este peste 500 de euro pe MWh, la spanioli este de 3,5 ori mai ieftină, iar la suedezi energia era ieri aproape gratuită
România avea ieri al doilea cel mai mare preţ al energiei din Europa. Paradoxal, tocmai bogăţiile interne, gazul mai ales, ţin preţul la un nivel istoric din cauza felului în care...
Testează abonamentul ZF Corporate
Poți să accesezi acest articol doar dacă ești abonat ZFCorporate.ro - platforma completă de informație premium de business.
Cere demo Abonează-te acumDupă activarea contului vei fi contactat de un reprezentant ZF Corporate în maximum 24 ore
Dacă ești deja abonat loghează-te mai jos.
Logare
Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.
DIN ACEEASI CATEGORIE:
- Bursă. „Plictisitoarele“ Transelectrica şi Transgaz au bătut acţiunile vedetă de pe Wall Street ca Nvidia, Facebook, Tesla, Apple. Cum facem acţiunile româneşti cool?
- Grafic: Cotele de piaţă ale participanţilor activi pe piaţa cu amănuntul în funcţie de cantităţile de energie electrică vândute clienţilor finali în 2024 (%)
- Grafic: Valoarea bonusului de cogenerare primit de fiecare producător în 2024
- Bursă. Acţiunile „plictisitoare“ Transelectrica şi Transgaz au urcat cu 50% şi au bătut vedetele Nvidia, Google, Tesla, Microsoft, Apple. Bursa de la Bucureşti are diamantele ei. Cum le facem să fie cool?
- Bursă. OMV Petrom identifică un nou zăcământ de gaze naturale în judeţul Olt în urma unei investiţii de 15 milioane de euro. Acţiunile societăţii sunt pe plus cu 15% de la începutul anului