UiPath deschide al doilea birou din România, la Cluj-Napoca, după o achiziţie

14 mai 2018 Autor: Adrian Seceleanu

♦ Platforma preluată de la firma de soft clujeană Recognos simplifică colectarea datelor nestructurate din companii. Firma a fost înfiinţată în anul 2000 de George Roth, un clujean care a emigrat în SUA la începutul anilor ‘90.

UiPath, prima companie de IT fondată în România care a fost evaluată la mai mult de un miliard de dolari pe fondul exploziei la nivel global a cererii pentru roboţi software care să preia activităţile repetitive din business, a deschis un nou centru de dezvoltare în România, la Cluj-Napoca, după ce a achiziţionat o platformă software de la una dintre vechi firme de soft din oraş - Recognos. Una dintre cele mai mari 100 de firme de soft din Cluj, Recognos a fost înfiinţată de George Roth, un specialist român în IT care a emigrat de la Cluj în SUA în 1991, iar apoi a revenit în România pentru a deschide un business. Recognos a avut în 2016 afaceri de 9 mil. lei şi un număr mediu de 73 de angajaţi - cel mai bun rezultat de la înfiinţare, conform datelor de la Finanţe.

UiPath a preluat doar o platformă de la Recognos şi nu întreaga companie, echipa de trei oameni transferată la UiPath fiind con­dusă de fiul lui George Roth, Andrei Roth.

„Decizia de a crea o nouă echipă de dezvoltare de software RPA în Cluj a fost luată în urma achiziţiei platformei Smart Data de la Recognos, o companie de soft­ware din Cluj cu o impresionantă expe­rienţă globală, fondată în urmă cu 18 ani. Bi­roul din Cluj este construit în jurul unei echi­pe de specialişti care au contribuit la dez­vol­tarea platformei Smart Data şi va fi condus de Andrei Roth, fost manager în echipa locală a Recognos“, conform anunţului UiPath.

„Biroul UiPath din Cluj este cea mai recentă prezenţă în operaţiunile noastre globale aflate în continuă expansiune. Crearea unei echipe aici a fost evidentă având în vedere oferta impresionantă de talente IT“, a declarat Daniel Dines, CEO şi cofondator al UiPath. „Este al patrulea hub UiPath de developeri, iar minţile inteligente ale Clujului vor lucra într-o echipă cu adevărat globală alături de experţii noştri din Bucureşti, Bellevue în SUA şi Bengalore în India.“

„Consider că talentele Clujului merită pe deplin mediul de lucru unic şi cultura de companie pe care le oferă UiPath. Enterprise Robotic Process Automation (RPA) revoluţionează însuşi conceptul de muncă, iar UiPath este o companie vizionară, aflată în primele rânduri ale acestui fenomen global. Profesionişti dedicaţi conduc expansiunea UiPath pe aproape toate continentele şi ştiu că echipa noastră locală va sprijini semnificativ creşterea primului nostru unicorn“, a afirmat Andrei Roth, managerul biroului din Cluj.

UiPath are în plan să extindă cu dezvoltatori de software echipa de la Cluj, a precizat compania, fără a oferi detalii despre numărul de oameni. Ieri, pe pagina dedicată a UiPath erau publicate patru anunţuri de angajare pentru biroul din Cluj. “Echipa .NET din Cluj va dezvolta software pentru activităţi principale ale platformei UiPath, iar dezvoltatorii RPA vor sprijini implementările şi partenerii UiPath din ţările vorbitoare de limbă germană“.

UiPath are în prezent peste 700 de angajaţi în 14 ţări şi plănuieşte să-şi sporească numărul de angajaţi cu mai multe de 40% până la sfârşitul lui august 2018.

UiPath, o companie fondată în Bucureşti de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă, se numără printre cele mai valoroase 30 companii de tehnologie nelistate din Europa care sunt susţinute de fonduri de investiţii, conform unui clasament realizat de portalul Dealroom.co.

UiPath a fost evaluată la 1,1 mld. de dolari după o rundă de investiţii de 153 mil. dolari. Compania estimează venituri de 200 mil. dolari în acest an.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.05.2018

Read this article in English on www.ZFEnglish.com
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.