Tranzacţie cu 10% din acţiunile Data Core Systems, un furnizor de servicii de IT ale cărui afaceri au explodat la 12,4 mil. lei în 2017

8 oct 2018 Autor: Adrian Seceleanu

Cristian Mănescu deţine 80% din acţiunile Data Core Systems. Sursa foto: LinkedIn

Data Core Systems, un furnizor de servicii de IT specializat în segmentul de securitate cibernetică al cărui business a explodat în ultimii 5 ani, de la 1,6 mil. lei în 2013 la 12,4 mil. lei în 2017, este deţinut de la jumătatea lunii trecute integral de Marin Cristian Mănescu şi Roxana Ioana Mănescu, după ce Mihai Olteanu şi-a vândut către cei doi pachetul de 10% din titluri pe care îl deţinea în societate.

“Acţionarii Data Core Systems hotărăsc: 1) Cesionarea a 23 părţi sociale, reprezentând 230 lei a 10 lei fiecare parte socială, adică 5% din capitalul social de către Olteanu Mihai, către asociatul existent Mănescu Marin-Cristian. 2)

Cesionarea a 23 părţi sociale, reprezentând 230 lei a 10 lei fiecare parte socială, adică 5% din capitalul social de către Olteanu Mihai, care iese din societate către asociatul existent Mănescu Roxana-Ioana. 1) Urmare a cesiunii, capitalul social de 4600 lei numerar, împărţit în 460 părţi sociale a 10 lei fiecare va fi repartizat astfel: Mănescu Roxana-Ioana deţine 92 părţi sociale, respectiv 920 lei a 10 lei fiecare parte socială, reprezentând 20% din capitalul social; Mănescu Marin-Cristian deţine 368 de părţi sociale, respectiv 3680 lei a 10 lei fiecare parte socială, reprezentând 80% din capitalul social”, conform sursei citate.

Marin Cristian Mănescu, 39 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care a lucrat pentru companii precum K-Tech Electronics (compania din spatele reţelei de magazine Ultra pro Computers), Gecad Net sau Kepler Rominfo, a început să lucreze pentru Data Core Systems în 2013 şi a devenit acţionar în 2016, conform datelor de pe reţeaua de socializare LinkedIn şi de la Registrul Comerţului.

Pe reţeaua de socializare LinkedIn Marin Cristian Mănescu afirmă că după cei peste 10 ani de experienţăîn vânzarea de produse şi servicii de IT&C a dezvoltat o “înţelegere intimă a cerinţelor specifice din sectorul financiar, în special în securitatea informaţiilor şi a infrastructurilor de IT”.

Data Core Systems are parteneriate cu unii dintre cei mai mari furnizori globali de soluţii de securitate, stocare, virtualizare şi reţelistică.

Istoria companiei

Compania Data Core Systems a fost înfiinţată în 2012 de Alexandru Traian Cârstoiu, la vârsta de 24 de ani. În 2016 Marin Cristian Mănescu şi Roxana Ioana Mănescu au intrat în acţionariat preluând un pachet de 95% din acţiuni. În 2017 în companie a intrat un nou acţionar - Mihai Olteanu - cu un pachet de 5%, tranzacţie prin care participaţia lui Marin Cristian Mănescu s-a redus de la 80% la 75%.

În decembrie 2017 fondatorul companiei Alexandru Traian Cârstoiu şi-a vândut ultimul pachet de acţiuni către Mihai Olteanu.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.10.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.