Producătorul de ţevi TMK-Artrom Slatina preia TMK Italia pentru 1,7 mil.euro

29 nov 2018 Autor: Roxana Rosu

Consiliul de Administratie al  producătorului de ţevi TMK-Artrom a aprobat preluarea firmei TMK Italia de la asociatul unic TMK Global, preţul de achiziţie fiind de 1,73 milioane euro.

Preţul a fost stabilit prin raportul de evaluarea realizat de Darian DRS S.A. din data de 27 noiembrie 2018 şi va fi achitat din fondurile proprii ale TMK-Artrom în termen de 90 zile de la data semnarii contractului.

Adrian Popescu, Director General al TMK-Artrom, a fost desemnat să îndeplinească formalităţile necesare pentru a perfecta cumpărarea de către societate a părţilor sociale deţinute de asociatul unic TMK Global SA in societatea din Italia.

”Decizia de achizitionare a partilor sociale a fost luata avand in vedere faptul ca TMK Italia este o societate de succes care colaboreaza de peste 10 ani cu rezultate deosebite in activitatea de vanzari si marketing a TMK-Artrom in calitate de agent in sudul si vestul Europei precum si in Africa de Nord.  In consecinta, aceasta achizitie va duce la consolidarea si cresterea eficientei activitatii comerciale a TMK-Artrom”, se arată în comunicatul companiei din Slatina.

TMK Artrom (ART), controlat de germanii de la TMK Europe, a raportat afaceri de 1 miliard de lei în primele nouă luni din 2018, plus 38% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, în timp ce profitul net s-a dublat la aproape 45 milioane de lei, potrivit raportului publicat la bursă.

Valoarea de piaţă a TMK Artrom este de 464 milioane lei, după ce de la începutul acestui an acţiunile producătorului de ţevi au scăzut cu 2,6%, pe fondul unor tranzacţii de 149.000 lei.

Compania este deţinută în proporţie de 92,72% de TMK Europe, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.11.2018

Read this article in English on www.ZFEnglish.com
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.