Belgienii de la Mitiska Reim se pregătesc de o nouă achiziţie în România, un teren de 90.000 mp pe şoseaua Colentina

8 aug 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Investitorul belgian Mitiska Reim, specializat în centre comerciale în Europa, se află în discuţii cu firma Bel Rom Nouă, în faliment, pentru preluarea unui teren de 90.000 de metri pătraţi, situat pe şoseaua Colentina din Bucureşti, potrivit surselor din piaţă.

Terenul a fost scos la vânzare în primăvara acestui an de cătrePwC Business Recovery Services (BRS), divizia de insolvenţă şi restructurare a PwCRomânia, care este lichidatorul judiciar al Bel Rom Nouă. În mai, când a fost anunţată licitaţia pentru vânzare, PwC spunea că preţul de pornire este de 22,5 milioane de euro. Părţile implicate - Mitiska şi Bel Rom - fie nu au răspuns, fie nu au putut fi contactate pentru a confirma sau infirma informaţia. Oficialii PwC nu au dorit să furnizeze informaţii. Terenul de 89.502 metri pătraţi se află pe şoseaua Colentina, vizavi de Carrefour Colentina, iar el ar putea servi ca bază pentru un viitor proiect comercial, reziden­ţial sau mixt. În prezent, terenul este ocu­pat de ruine ale unor hale deza­fectate.

Belgienii de la MitiskaReim au un portofoliu specializat în proiecte comerciale, iar în vara anu­lui trecut au mai făcut o mutare pe piaţa locală prin achiziţia portofoliului Alpha PropertyDevelop­ment, constând în 11 centre comerciale şi trei proiecte în dezvoltare, în mai multe oraşe, precum Bucureşti, Târgu-Mureş, Câm­pina, Tulcea, Iaşi, Deva. În luna ianuarie 2017, MitiskaReim a achiziţionat şi 50% din pachetul de acţiuni incluse în portofoliul de centre comerciale al grupului ceh Intercora. Astfel, la sfârşitul anului trecut, portofoliul total al companiei MitiskaReim în România ajungea la 19 centre comerciale, cu o suprafaţă utilă totală de aproximativ 85.000 de metri pătraţi, pe lângă alte proiecte în dezvoltare.

MitiskaReim este o companie privată specializată în investiţii imobiliare şi în gestionarea fondurilor, cu sediul la Bruxelles, şi investeşte exclusiv în sectorul centrelor comerciale din Europa de Vest, Centrală şi de Est.

Bel Rom, compania care deţine terenul până la vânzarea lui, este un fond de investiţii din Belgia, controlat de Carl Decoopman, Steven Van Den Bossche şi Hendrik Danneels. Terenul de 90.000 de metri pătraţi din Colentina a fost cumpărat în 2008 cu scopul de a face acolo un proiect imobiliar şi spaţii pentru birouri. În 2012 însă, compania a intrat în procedura de insolvenţă, iar în 2016 a intrat în faliment, astfel că proiectul a fost sistat.

Pe terenul din Colentina a funcţionat în trecut fabrica Helitube, companie producătoare de ţevi metalice, controlată de Metaltrade, deţinută de omul de afaceri Corneliu Găvăneanu din Galaţi.

Grupul Bel Rom a deschis în 2008 parcul de retail European Retail Park din Bacău, ulterior redenumit Hello Shopping Park, în urma unei investiţii de aproximativ 60 de milioane de euro. În mai 2010, fondul investise circa 400 de milioane de euro pe piaţa locală.

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.08.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.