Tranzacţie finalizată: producătorul de PVC TeraPlast Bistriţă preia controlul Depaco, după avizul Consiliului Concurenţei

31 ian 2018 Autor: Roxana Rosu

Grupul TeraPlast, cel mai mare procesator de PVC din România, a preluat controlul asupra companiei Depaco, unde deţine 67% din acţiuni, urmând să ajungă la 100% din companie în maximum patru ani, în baza unei promisiuni de vânzare-cumpărare încheiată cu acţionarii.

Grupul a dobândit controlul asupra Depaco după ce a primit aviz favorabil din partea Consiliului Concurenţei. Avizul vine după ce TeraPlast a cumpărat 67% din capitalul social al Depaco, pentru 12,35 mil. euro.

Compania a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu asociaţii minoritari ai Depaco, pentru restul participaţiei deţinute de aceştia de până la 100% din firmă. Tranzacţia se va realiza în termen de cel mult 4 ani, la un preţ corelat cu rezultatele Depaco din anii următori. TeraPlast îşi propune pentru anul 2018 afaceri de peste 900 de mil.lei. 

Afacerile Depaco au crescut în 2017 cu 45%, la 40 de milioane de euro, iar pentru 2018 compania şi-a propus o creştere de peste 50% a business-ului. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.02.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.