Juventus vrea să vândă în premieră obligaţiuni de 150 mil. euro pe cinci ani

marţi, 20:18 Autor: Tibi Oprea

Clubul de fotbal Juventus Torino, cu o capitalizare de 1,3 miliarde de euro, intenţionează să debuteze în piaţa obligaţiunilor şi oferă investitorilor oportunitatea de a investi în cea mai premiată echipă italiană de fotbal.

Clubul vrea să vândă 150 de milioane de euro în obligaţiuni cu maturitatea la cinci ani. Morgan Stanley şi UBI Banca SpA vor intermedia tranzacţia, potrivit unei persoane apropiate situaţiei, care a dorit să rămână anonimă, citate de Bloomberg. Dobânda nu este menţionată. Clubul de fotbal urmăreşte exemplele lui Inter Milan şi Manchester United şi lansează în premieră obligaţiuni.

Inter Milan a vândut 300 de milioane de euro în obligaţiuni cu scadenţa la cinci ani în decembrie 2017, la un randament de 4,8%, în timp ce Manchester United a vândut în 2010 obligaţiuni în dolari şi lire pentru refinanţarea unei datorii. Echipa cu sediul în Torino a încheiat ultimul sezon cu un al şaptelea titlu consecutiv al Ligii Naţionale şi a patra victorie a Cupei Italiei.

Cu o istorie de 120 de ani, clubul de fotbal Juventus a fost de asemenea subiectul unui serial de două sezoane difuzat de Netflix. Acţiunile JUVE se tranzacţionează pe Bursa de la Milano în creştere cu 25,8% de la începutul anului. Luni, preţul unei acţiuni era de 1,3 euro, în creştere cu 2% faţă de închiderea anterioară. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.02.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.