Electrica alege un nou board şi votează cumpărarea filialelor de la Fondul Proprietatea

26 oct 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

ARIELLE MALARD DE ROTHSCHILD face parte din celebra
familie de bancheri Rotschild

Acţionarii Electrica (EL), societate deţinută în proporţie de 48,78% de statul român, au aprobat achiziţionarea participaţilor deţinute de Fondul Proprietatea (FP) în cadrul filalelor Electrica, într-o tranzacţie totală în valoare de 752 mil. lei (164 mil. euro). De asemenea, acţionarii au votat un nou board, format din: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Buşu, Doina Elena Dascălu, Gicu Iorga, Pedro Mielgo Alvarez, Willem Jan Antoon, Henri Schoeber şi Bogdan George Iliescu.

Capitalizarea bursieră a Electrica (EL) este de 4,49 mld. lei (980 mil. euro), iar de la începutul acestui an s-au realizat tranzacţii totale în valoare de 504 mil. lei, ce au antrenat o depreciere de 1,22% a valorii de piaţă, în condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei locale, a crescut în 2017 cu aproximativ 11%.

Electrica (EL) s-a listat pe bursa locală în 2014, în urma unei oferte publice iniţiale de 2 mld. lei, prin care statul român a înstrăinat 51% din companie. Banii proveniţi din procesul de listare sunt în conturile Electrica, fiind astfel una dintre puţinele companii din România care stau pe un munte de cash. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.10.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.