Avocaţii de la Ţuca Zbârcea au asistat Erste în achiziţionarea unui pachet de 6,3% din BCR deţinut de SIF Oltenia

17 aug 2018 Autor: Cristina Bellu

Casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii a consiliat Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, în achiziţionarea unui pachet de 6,3% din bancă, deţinut de SIF Oltenia.
Echipa a fost coordonată de Ştefan Damian, Deputy Managing Partener şi Silvana Ivan-Hanganu, Partener.

SIF Oltenia a semnat joi, 16 august,  contractul pentru vânzarea unui pachet de 1,02 miliarde acţiuni BCR  către Erste Group, acţionarul majoritar al băncii locale, preţul tranzacţiei fiind de 140 mil. euro.

La finele lunii iunie, SIF Oltenia deţinea 6,3% din capitalul social al BCR, pachet evaluat la 500 milioane lei, potrivit raportului semestrial al societăţii.

Implementarea contractului de vânzare-cumpărare depinde de obţinerea aprobărilor necesare de la Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor în cazul SIF Oltenia, respectiv Banca Centrală Europeană în cazul Erste Group Bank.

SIF Oltenia a raportat venituri totale de 79 milioane lei, faţă de 46 milioane lei în primele şase luni din 2017. În acelaşi timp, profitul net  s-a majorat de la 39 milioane lei în S1 2017 la  70 milioane lei în primul semestru din acest an. SIF Oltenia are o capitalizare de 1,2 miliarde lei, acţiunile societăţii depreciindu-se cu 4,3% de la începutul anului la BVB.

BCR a înregistrat un profit net de 697 mil. lei în S1/2018 şi a raportat un câştig net de 697 milioane de lei (150 mil. euro) în intervalul ianuarie-iunie al acestui an, acesta fiind cel mai bun prim semestru din ultimii zece ani pentru instituţia financiară.
 

Read this article in English on www.ZFEnglish.com
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.