Avocaţii de la Clifford Chance Badea au asistat J.C. Flowers în achiziţia Piraeus Bank România

22 dec 2017 Autor: Cristina Bellu

Vezi galeria foto Daniel Badea, managing partner Clifford Chance Badea

Echipa a fost coordonată de Daniel Badea şi Loredana Ralea.

Casa de avocatură Clifford Chance Badea a acordat asistenţă juridică firmei americane de private equity J.C. Flowers în achiziţia Piraeus Bank România, o tranzacţie care marchează debutul investitorului american pe piaţa locală.

„Încheiem anul cu o tranzacţie fanion pentru piaţa bancară locală, care confirmă potenţialul industriei de a atrage investitori americani de calibru”, spune Daniel Badea, managing partner Clifford Chance Badea.

Complexitatea tranzacţiei a implicat o echipă mixtă de avocaţi din practicile M&A şi drept bancar-financiar, coordonată de Daniel Badea, managing partner, şi counsel Loredana Ralea.

Contribuţii importante pe parcursul proiectului au avut Mădălina Rachieru-Postolache (partener), Andreea Şişman (counsel), Radu Costin şi Gabriel Toma (avocaţi asociaţi).  Echipa a mai inclus, printre alţii, avocaţii seniori Diana Crângaşu şi Lavinia Nucu, precum şi avocaţii Yolanda Ghiţă-Blujdescu, Claudia Grosu şi Mihnea Niculescu. Nick Fletcher, Of Counsel, a acoperit aspectele de drept englez.

Biroul din România al casei de avocatură globale a asistat fondul american de investiţii pe tot parcursul tranzacţiei, începând cu faza de due diligence, cu privire la aspectele de reglementare, structurarea şi negocierea tranzacţiei, respectiv elaborarea şi semnarea documentaţiei aferente.

„A fost un proces extrem de complex, pe o piaţă puternic reglementată – ceea ce a impus, încă de la început, o cunoaştere aprofundată a industriei şi a aspectelor specifice de business, precum şi a cerinţelor de conformare şi de reglementare. Întreaga echipă Clifford Chance Badea a lucrat intens pe tot parcursul tranzacţiei, acoperind nu numai aspectele juridice şi de reglementare, dar şi acordând asistenţă echipei J.C. Flowers pe aspecte de abordare strategică a tranzacţiei. Suntem, de asemenea, încântaţi de colaborarea cu excelenta echipă de la Unicredit Corporate Finance, care a acoperit partea de investment banking în tranzacţie”, explică Loredana Ralea, counsel în practica M&A a Clifford Chance Badea.

În perioada imediat următoare tranzacţia va fi supusă spre aprobare Băncii Naţionale a României şi, respectiv, Hellenic Financial Stability Fund (HFSF) din Grecia, urmând să fie finalizată după obţinerea acestor aprobări.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.