Slobozia a atras fonduri europene de 24 mil. lei pentru modernizarea transportului public

18 feb 2020 Autor: Laurentiu Cotu

Primăria Slobozia a atras un proiect european de peste 28 mil. lei, din care 24 mil. lei reprezintă contribuţia din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, pentru modernizarea transportului public din municipiu. Proiectul prevede crearea de benzi de circulaţie destinate exclusiv transportului public, pe o lungime de peste 8.000 de metri liniari, şi piste de biciclete pe o suprafaţă de peste 9.000 de metri pătraţi. Totodată, va fi modernizat spaţiul pietonal, pentru creşterea siguranţei pietonilor pe traseele pietonale, şi va fi amenajat un spaţiu verde pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi.

Administraţia locală din Slobozia beneficiază de finanţare nerambursabilă prin Regio (Programul Operaţional Regional 2014-2020), în cadrul Axei prioritare 4 – ’’Sprijinirea dezvoltării urbane durabile’’, Prioritatea de investiţii 4e – ’’Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare’’.

  

 

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.