Proiect european de 31,7 mil. lei pentru achiziţionarea a 10 autobuze hibrid şi reabilitarea a peste 4 km de străzi urbane în municipiul Reghin, judeţul Mureş

18 feb 2020 Autor: Laurentiu Cotu

Primăria Reghin, judeţul Mureş, a câştigat un proiect european de 31,7 mil. lei (6,6 mil. euro) pentru achiziţionarea a 10 autobuze hibrid noi şi reabilitarea a peste 4 km de străzi urbane din municipiu. Finanţarea a fost obţinută prin Axa Prioritară 3 a Programului REGIO, pe Obiectivul Specific 3.2, pentru reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

’’Parcul actual de vehicule este format din 8 autobuze, cu o vechime medie de 17 ani, cu norme de poluare nonEuro şi Euro 2. Ne dorim creşterea atractivităţii transportului public urban, în concordanţă cu cerinţele europene (…), a declarat Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

Proiectul prevede achiziţionarea a 10 autobuze hibrid, modernizarea infrastructurii rutiere aferente traseelor utilizate de mijloacele de transport public de călători, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi creşterea numărului de pasageri transportaţi în oraş cu mai mult de 125%, în termen de 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

  

 

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.02.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.