Proiect european de 10,8 mil. euro pentru modernizarea, reabilitarea şi extinderea transportului public electric din municipiul Mediaş

11 sep 2019 Autor: Laurentiu Cotu

Primăria Mediaş, judeţul Sibiu, a câştigat un proiect european de aproximativ 57,2 mil. lei (10,8 mil. euro), din care finanţarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene este de 44,8 mil. lei (9,5 mil. euro), pentru  modernizarea, reabilitarea şi extinderea transportului public electric din municipiu.

Proiectul se desfăşoară în cadrul programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, prioritatea de investiţii 4e, Obiectiv specific 3.2 – ’’Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazată pe Planurile de Mobilitate Urbană’’.

Proiectul presupune achiziţia a trei troleibuze noi, extinderea şi modernizarea a aproximativ 19 km de cale simplă din reţeaua de contact, modernizarea a trei staţii de transport public, un sistem de e-ticketing modernizat şi extins, un sistem de management al traficului, un pasaj reabilitat peste calea ferată, 3 poduri reabilitate şi 2 platforme de întoarcere. Durata de implementare a proiectului este de 33 de luni.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.