Investiţii de peste 11 mil. lei în dotarea spitalului clinic de boli infecţioase din Cluj-Napoca

8 oct 2019 Autor: Laurentiu Cotu

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, subordonat Consiliului Judeţean Cluj, a finalizat investiţii de peste 11 mil. lei (2,3 mil. euro) în dotarea cu echipamente necesare. Astfel, au fost achiziţionate  un computer tomograf, un aparat RX pentru fluoroscopie şi radiografie digitală cu 2 detectori, două ecografe, trei microscoape optice cu captarea imaginii, nouă monitoare pentru funcţii vitale şi troliu, patru ventilatoare de terapie intensivă, dar şi alte echipamente medicale.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, face parte din categoria spitalelor de specialitate cu nivel de competenţă înalt categoria II M. Începând cu anul 2009, prin Ordin al Ministerului Sănătăţii, spitalul a preluat fostul Centru Clinic de Diagnostic şi Tratament Cluj, transformându-l în ambulatoriu integrat.

În Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca se acordă servicii medicale pentru pacienţi cu boli infecţioase din judeţul Cluj dar şi din majoritatea judeţelor din Transilvania. Spitalul dispune de 192 de paturi pentru spitalizare continuă şI de 35 de paturi pentru spitalizare de zi.

 

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.