Investiţie de 7,8 mil. euro pentru modernizarea patinoarului artificial din Gheorgheni, judeţul Harghita

27 mai 2020 Autor: Laurentiu Cotu

Primăria Gheorgheni, judeţul Harghita, a demarat o investiţie de peste 37,5 mil. lei (7,8 mil. euro), derulată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), pentru consolidarea, modernizarea, extinderea şi dotarea patinoarului artificial din municipiu. Durata contractului este de 29 luni, dintre care 5 luni pentru proiectare şi 24 luni pentru execuţia efectivă a lucrărilor.

’’Patinoarul artificial a fost construit în perioada 1977-1982, iar până în prezent nu au fost realizate reparaţii capitale, astfel că patinoarul nu mai corespunde standardelor internaţionale şi nu permite organizarea unor competeţii la acest nivel. Necesitatea reabilitării acestui obiectiv este dată, în principal, de importantţa continuării tradiţiei hocheiului în regiune, întrucât, încă din anul 1949, în Gheorgheni se practică hocheiul instituţionalizat’’, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

 

 

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.