Finanţare europeană de 3,3 mil. euro pentru monitorizarea sistemului de transport public din Braşov

27 mai 2020 Autor: Laurentiu Cotu

Primăria Braşov a câştigat un proiect european de peste 16 mil. lei, din care 15,6 mil. lei (aproximativ 3,3 mil. euro) sunt fonduri nerambursabile, pentru extinderea sistemelor automate de taxare, a celui de dispecerat, a celor de supraveghere video şi de informare pentru călători, integrând noile componente în sistemul Back Office existent. Prin investiţiile derulate va creşte numărul de staţii de călători modernizate (de la cele 115 din prezent, la 165 - în urma instalării echipamentelor de e-ticketing, a celor pentru informarea călătorilor, precum şi a celor de siguranţă).

Extinderea sistemului e-ticketing vizează toate vehiculele de transport public, inclusiv instalarea a 12 automate noi de vânzare titluri de călătorie. Extinderea sistemului actual de supraveghere video presupune dotarea unui număr de 120 autovehicule cu camere video de supraveghere şi sistemele aferente de stocare a imaginilor, concomitent cu extinderea sistemului de supraveghere video în 50 de staţii noi. În oraş vor fi instalate panouri de informare dnamică în 50 de staţii noi şi alte 227 panouri de informare statică în toate celelalte staţii. La acestea se vor adăuga 275 display-uri de informare moderne în vehiculele de transport public, concomitent cu implementarea unui sistem de numărare a călătorilor pe vehiculele selectate.

 

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.